HEERENdispuut Furiosus

HEERENdispuut der SSRA, sinds X/VI/MCMXCVII

Sport

Mens sana in corpore sano – Iuvenalis

Naast ontwikkeling van de geest, zorgt een waardig HEER in zijn studententijd ook voor de ontwikkeling van een gezond lichaam. Daarom bevinden zich binnen H.D. FURIOSUS tal van dispuutssportteams en initiatieven tot het beoefenen van individuele sporten.

Voetbal

H.D. FURIOSUS bezit maar liefst twee zaalvoetbal teams. Team H.D. FURIOSUS komt uit in de allerhoogste Eerste Klasse van de USC Zaalvoetbalcompetitie en strijdt altijd mee om het kampioenschap. Talententeam FURIOSUS-8 speelt een paar niveaus lager en zorgt voor een goede doorstroming naar het eerste team. Om een plaats in het team te bemachtigen kan altijd een van de teamcaptains worden aangesproken.

Hockey

Naast voetbalteams bezit H.D. FURIOSUS ook zijn eigen hockeyteam bij THC Hurley, een van de traditionele Amsterdamse Bosclubs. Hurley H17 bestaat uit een mix van actieve leden en reünisten en zorgt mede daarmee voor goed contact tussen beiden. Na de wedstrijden wordt uiteraard menig TD’tje meegepakt.

Zeilen

Binnen het dispuut wordt ook actief gezeild. Elk jaar wordt in Friesland een zeilweekend door het dispuut georganiseerd, waar ook de nodige tijd goed ontspannen wordt. Ook bevinden zich binnen het dispuut een aantal individuele zeilers en een aantal ex-wedstrijdzeilers. Er is altijd animo om samen de wateren te bevaren.

Fitness

Fitness wordt door de meeste leden op individuele gronden uitgevoerd, maar menig lid zal graag samen de zaal opzoeken.

Golf

Veel HEERENleden zijn in het bezit van een Golfvaardigheids bewijs (GVB) of bezitten een handicap. Elk jaar organiseert de h.t. praeses het prestigieuze Praesides Golftoernooi, waarbij praeses en oud-praesides strijden om de golfbeker te bemachtigen. Ook daarnaast wordt vaak een 18-holes baan gelopen, om vervolgens in het clubhuis een borreltje te drinken.

Wintersport

Zoals het een echt HEERENdispuut beaamt, worden ieder jaar uiteraard de pistes opgezocht. Menig lid skiet danwel snowboardt als van jongs af aan. Elk jaar organiseert het dispuut een wintersportreis naar de high-end wintersportgebieden om hard pistes te pakken en daarna te HEERschen in de apres-ski.

Racketsporten

Tennis en squash worden door zeer veel leden beoefend en leden staan dan ook vaak samen op de baan. Het niveau loopt uiteen van jeugdkampioenen tot beginnende racketsporters. Een verzoek om samen de baan op te gaan wordt altijd gehonoreerd door een van de leden. Er zijn zelfs initiatieven binnen het dispuut om gezamenlijk een team op te richten.

Overige sporten

Naast bovenstaande sporten zijn er enkele leden die een aantal (exotische) sporten individueel beoefenen, waaronder wielrennen, boksen, bergbeklimmen etcetera.

Spreek voor meer informatie een van deze leden aan in de bar.